fredag 27 augusti 2010

Semesterorter i Sverige

Det finns verkligen många trevliga orter i Sverige där man kan semestra. Jag skall skriva här om alla trevliga ställen jag besökt eller kommer att besöka. Många gånger tänker man bara på att resa utomlands under semestern, men jag föredrar Sverige. När det är fint väder är det hur trevligt som helst också i Sverige. Jag har varit och badat på badstränder i Sverige som är lika fina som de som finns vid medelhavet. De allra finaste stränderna i Sverige tycker jag att man hittar i Helsingborg. Här är det verkligen som att ligga och sola på rivieran. Om man tittar på Norrland är det naturligtvis Piteå som sticker ut mest. Havsbaden här är otroliga och efter norrlandskusten har man för det mesta mycket sol. Det som är härligt här på sommaren är att det finns midnattssol. Det är helt otroligt att sitta vid stranden mitt i natten och solen skiner. Det är en otrolig upplevelse.
Det finns så många orter i Sverige som är härliga att jag inte vet var jag skall börja. De stora städerna är helt klart värda en weekendresa och
det är klart att man skall försöka besöka Stockholm, Göteborg och Malmö. Men, det finns så många små orter också som är värda ett besök. Ett tips kan vara att man reser med bil när man semestrar i Sverige. Då kan man bo i en lite större stad för att sen göra små resor i området. På det viset kommer man att se mycket fint. Jag kan till exempel tänka mig att bo i Jönköping en vecka. Härifrån kan man sen göra en liten resa till Gränna. Både Jönköping och Gränna har mycket att erbjuda turisten och från Gränna kan man sen ta bilen ut till Visingsö. Denna ö är mycket vacker och är Vätterns största ö.
Ett annat tips på en liten trevlig stad att besöka är Lidköping. Här ligger Läckö slott som jag tycker är det vackraste slottet i Sverige. Det finns så enormt många vackra slott, men jag föredrar Läckö framför alla andra. Jag har sett Uppsala slott och Kalmar slott men inget går upp mot det vackra slottet i Vänern. Det ligger också mycket vackert på en udde vid Lidköping. Om ni har tid och är i närheten av Lidköping skall ni absolut besöka detta slott.
Jag kommer att skriva om många fina små resmål i Sverige allteftersom jag får tid. Jag har rest väldigt mycket i Sverige och jag kommer att fortsätta att resa. Härnäst är det Ludvika som står på tapeten. Den resan ser jag fram emot. Här ligger den lilla stuga där Dan Andersson växte upp och den skall bli kul att se. Jag är också mycket intresserad av att rida och jag har läst att man kan boka islandshästar här för att rida omkring i skogarna. Det skall bli kul och då får man också se en bit av Dalarna från hästryggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar