torsdag 9 september 2010

Kanske åker jag till Västergötland

Nu har jag kommit på ett mycket bra resmål för nästa tripp. Jag tror att jag skall åka till Västergötland. Här finns det faktiskt mängder av bra och intressanta städer att besöka. Det finns både stora städer och det finns också några små som verkar väldigt intressanta. Jag har tittat lite närmare på Borås. Eftersom jag är mycket intresserad av att springa i affärer och shoppa kommer jag att få en härlig tid där. Jag har sett att de har ett jättestort köpcentra i Borås som heter Knalleland. Jag har i alla år fått hem till exempel Haléns kataloger i brevlådan varje år och det har varit ett stort nöje. Här finns massor av kläder att shoppa och de är inte så dyra som ute i affärerna. Jag tycker också att de är mycket snabba på att plocka fram nyheter och det mesta stämmer in på det mode som råder. Nu har jag som sagt upptäckt att det finns ett jättestort köpcentra i Borås där alla klädhandlarna finns representerade. Oj, vad det skulle vara kul att få stanna där några dagar och bara springa i affärer. Jag kan tänka mig att jag skulle bli ganska trött. Det är mycket tröttsamt att prova kläder. Det verkar som att man kan köpa mycket annat i Knalleland. Det mesta finns där. Det kan handla om köksutrustning, elartiklar och TV-apparater lika väl som mat och kattsand. Det kommer att bli mycket spännande för mig. Om jag orkar skall jag ta med mig barnen också eftersom det finns en mycket stor djurpark där. Borås Djurpark är känd över hela landet för att den är så fantastisk. Tydligen går de vilda djuren lösa i ett mycket stort område och man kan vistas tillsammans med dem. Promenera omkring inne på området bland giraffer låter lite kusligt och kanske farligt tycker jag, men barnen skulle uppskatta det. Jag vet inte om man verkligen får göra det, men om så vore skulle det vara fantastiskt.
När jag blir trött på att shoppa och kolla på djur tror jag att jag skall kolla in ett slott. Jag har sett en bild på Läckö Slott och det tror jag var det finaste slott jag sett. Slottet ligger på en halvö i södra delen av Vänern och hela området var mycket vackert. Jag brukar faktiskt vilja kolla in slott när jag är ute och reser och jag har sett de flesta stora slott i Sverige. Jag blev mycket förvånad när jag upptäckte att det finns ett så fint slott som Läckö Slott i den lilla staden Lidköping. Vad jag kan förstå av det jag läst om Lidköping och av de bilder jag sett är det en mycket gullig stad. Jag tror jag skulle ha en härlig tid om jag bestämmer mig för att stanna till där också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar