söndag 12 augusti 2012

Fina semesterorter

Det finns så många trevliga semesterorter och om man tänker på Sverige så är det oftast vid kusterna man vill semestra. Om det är en fin sommar när man har semester så är det fantastiskt vid den svenska västkusten. Här finns härliga städer som till exempel Halmstad, Lysekil och Helsingborg. Det finns många fina havsbad att tillbringa dagarna på och här kan man välja mellan kilometerlånga sandstränder eller klippstränder. I Bohuslän finns många trevliga orter och jag har speciellt fastnat för Lysekil. Tyvärr har man i år haft problem med stora mängder maneter vilket gjort att det inte varit så trevligt att bada. Vid många stränder har man satt upp nät för att hålla brännmaneterna utanför badvattnen.
Uppsala
Om man inte tycker så mycket om att sola och bada kan Uppsala vara ett bra tips på en fantastiskt fin stad att semestra i. Här finns mycket vackert att se. De största sevärdheterna är kanske Uppsala Slott som ligger mycket vackert uppe på Kasåsen och naturligtvis Uppsala Domkyrka. Katedralen i Uppsala är mycket mäktig och det är nog Sveriges vackraste kyrka i mitt tycke. Man skall absolut ta sig tid att gå in i kyrkan vid besöket i Uppsala.

Jag försöker alltid tipsa lite om var man kan bo när man besöker olika semesterorter för boendet är en viktig del i upplevelsen. Om man hittar ett bra hotell som ligger centralt i Uppsala som har bra service och rena och fina rum så känns besöker än trevligare. För att hitta ett bra hotell kan du besöka www.hotelluppsala.nu. På den sidan får man bra hjälp med att sortera ut ett bra hotell efter pris, läge eller standard. Sidan ger också en lite miniguide över Uppsala och här kan man få bra tips på vad man kan se och uppleva i Uppsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar