lördag 4 augusti 2012

Mer tips

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev här. Jag startade bloggen med de allra bästa föresatserna. Jag vill verkligen dela med mig av allt jag upplevt både i Sverige och ute i Europa, men jag har fått alldeles för mycket att göra på sistone. Jag bytte jobb förra hösten och det tar verkligen på krafterna. Jag har inte hunnit med att resa så mycket för det nya jobbet är krävande och jag har heller inte haft råd att göra några längre resor. Jag skall fortsätta med mina tips nu och första tipset är Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik är inte någon stor turistmagnet men det är en liten pärla vid den svenska ostkusten. När jag besökte Örnsköldsvik hade vi underbart väder och den lilla gästhamnen mitt inne i staden är en mycket vacker liten hamn. Här finns också en liten kiosk nedanför den mäktiga byggnaden Arken med sina panoramafönster ut mot havet. Det är härligt att sitta nere i hamnen och mumsa i sig en mjukglass.
Det är många små och stora båtar som anlöper gästhamnen i Örnsköldsvik och det finns också båtar som går från kajen för en rundtur i Örnsköldsviks skärgård. Om man vill kan man äta lunch på någon av de båtarna när de ligger inne vid kajen.

Om man har några dagar på sig när man är i Övik är ett bra tips att ta färjan ut till Ulvön. Det här är en riktigt fin liten ö och här har de bofasta tidigare livnärt sig på att fiska. Under en period la man in den norrländska delikatessen Surströmming ute på Ulvön. Idag görs inte det men det finns ett litet surströmmingsmuseum ute på ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar