söndag 30 september 2012

Fler tips

Jag har många gånger besökt Helsingborg som jag tycker är en fantastisk svensk semesterort. Här finns allt man kan önska sig: härliga bad, sevärdheter, golf och många andra aktiviteter att ägna sig åt.

Helsingborg har kanske Sveriges härligaste havsbad. Här finns kilometerlånga sandstränder och en varm sommardag är det bara Pite Havsbad som kan mäta sig med baden omkring Helsingborg. För att göra det ännu bättre så finns det faktiskt ett bad inne i Helsingborgs centrum ockå. Järnvägsmännens brygga är faktiskt en brygga. Förr i världen tog de män som jobbade på järnvägen sig ett dopp i vattnet just på detta ställe och det är det som gett badet dess namn.
Boende i Helsingborg
Tänk på att vara ute i god tid när du vill boka hotell i Helsingborg under sommaren. Det kan ibland bli fullbelagt och det gäller särskilt under juli månad. Det är många människor som söker sig till de härliga baden här under sommaren. Följ denna länk för att komma till en sida som ger dig en bra lista på trevliga hotell i Helsingborg. Ett tips kan vara att boka ett hotellrum en bit utanför Helsingborg om du är för sent ute och inte kan hitta hotell i de centrala delarna. De allmänna kommunikationerna är mycket bra så det är inga problem att ta sig in till staden för en sight-seeing.

Vad skall man se i Helsingborg?

Den allra största sevärdheten i Helsingborg är Sofiero Slott. Det är framför allt den fantastiska slottsparken jag vill tipsa om lite extra. På sommaren blommar mängder av Rhododrendron här och jag tycker du skall försöka att besöka Sofiero när dessa fantastiska buskar står i sin allra vackraste prakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar