torsdag 27 september 2012

Lidköping

Kanske planerar du nu dina semestermål för nästa år. Årets säsong är slut och nu är det dags att fundera på nästa sommar.

Jag har en förkärlek för semester i Sverige och jag skall ägna vintern åt att tipsa om trevliga resmål inför nästa sommar. Det roligaste med resor är nästan att planera dem så det är vad vi får ägna oss åt i vinter.

Lidköping


Ett mycket trevligt resmål är Lidköping. Det är en mycket vacker liten svensk stad vid Vänern. Den i särklass största turistmagneten i Lidköping är Läckö Slott.


Slottet i sig är mycket vackert och det ligger på en liten ö ute i Vänern. Ursprungligen var Läckö slott en biskopsborg men på 1500-talet tog Gustav Vasa över. Under lång tid förföll slottet och det var inte förrän Greve Magnus Gabriel De la Gardie tog över som slottet restaurerades och fräschades till. Detta gör att Läckö slott ibland också kallas De La Gardie-slottet. Om du vill veta mer om Läckö slott kan du besöka slottets hemsida. Här finner du öppettider och evenemang som är på gång.

På slottet visas varje år många olika utställningar. Om du har möjlighet skall du besöka slottet när man håller opera-föreställningar på den vackra borggården. Den lilla slottsträdgården är mycket vacker och här har man satsat på att odla ekologiska grönsaker och örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar