onsdag 13 februari 2013

Irland - Den gröna ön

Det är inte för inte som Irland kallas för "den gröna ön" eller The Esmerald Isle, som dom själv säger på Irland. Det är ett bedårande vackert land med sina berg och dalar, mjuka kullar, vilda kuster och orörd natur. Människorna som bor här är mycket trevliga och gästvänliga. Om du besöker Irland så kan du utgå från Dublin och ta dig sedan genom landet och upplev folkmusiken, naturen och pubarna. Du får inte missa det makalösa landskapet i Connemara och Cliffs of Mohere på västra Irland i närheten av staden Galway och sjöarna Lough Mask och Lough Corrib.


Om du är ute efter sol och värme kanske Irland inte är den plats du ska besöka. Klimatet är milt, grått och regnigt. Men om du däremot är lite av en naturmänniska och tycker att lite regn dör ingen av så är Irland ett måste. Att ha med sig ordentliga regnkläder är ett absolut för en lyckad semester på Irland. Öl är en viktig del av den irländska kulturen. Mycket av det sociala livet centreras kring pubarna där man träffas för att prata och umgås. Det finns guidade pubturer för den som verkligen är intresserad. Whisky är relativt stort på Irland, inte kanske som Skottland men visst finns det en del destillerier såsom Jamesson, Bushmills och Tullamore Dew för att nämna några.

Men som sagt, är du inte ute efter pubrundor och guidade turer på whiskydestillerier så är naturupplevelsen det ultimata för dig som besökare av den gröna ön. Bland annat går det att uppleva Irlands fantastiska landskap från hästryggen om man så önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar