fredag 15 februari 2013

Irland - Galway

Galway är Irlands snabbast växande stad, och känd som Irland kulturella hjärta med många festivaler och evenemang. I juli brukar Galway stå som värd för Galway Arts Festival. Den hölls för första gången 1978 och har sedan dess vuxit till en av de största konstfestivalerna på Irland. Den lockar internationella artister samt ger den en plattform för lokala och nationella artister. Festivalen har parader, gatuföreställningar och pjäser, musikkonserter och komedi. Höjdpunkterna i festivalen brukar vara uppträdanden av Macnas och Druid Theatre Company, två lokala grupper. Galway ungdomsorkester bildades 1982.

Galway är ett viktigt centrum för traditionell irländsk musik. Den traditionella gruppen De Dannan var baserade i Galway. Musiker som Mickey Finn, Frankie Gavin, Johnny (Ringo) McDonagh och Alec Finn kom till Galway. Carl Hession, en välkänd irländsk kompositör, arrangör och traditionell musiker härstammar också från staden Galway.

Det finns många olika ställen att besöka om man är kulturellt intresserad, konsertlokaler och konstgallerier. John F. Kennedy Memorial Park är stadens offentliga park, tidigare hette den officiellt Eyre Square och fortfarande allmänt känt med det namnet. Parken är i stadens centrum, intill det närliggande shoppingområdet Williams Street och Shop Street. Parken är rektangulär, omgiven på tre sidor av gatorna som bildar de stora trafiklederna i Galway centrum. Under 2008 så gjordes en undersökning om de bästa turistmålen i världen, där hamnade Galway på plats 42. Alltså klart värd ett besök. Om du planerar en resa till Galway, så kan jag rekommendera Reseshopen som anordnar resor till Irland och Galway.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar