tisdag 19 mars 2013

Monaco


Längs den franska sydkusten så finner du Monaco. Monaco tillhör inte Frankrike, men det är inga krusiduller med att åka emellan till exempel franska Nice och Monte Carlo i Monaco. Monaco är ett riktigt guldkorn i sydeuropa. Allt är verkligen vackert.. och lyxigt. 

Betoning på lyxigt skall sägas. Om du ska bo här så bör du nog ha en ordentlig plånbok att förfoga över, det är en sak som är säker. Men för att bara besöka så går det såklart bättre fastän din budget inte är massiv. I staden Monte Carlo kommer du att häpnas av hur rent allting är. Det finns ett rykte att stadens gator med jämna mellanrum spolas med någon vätska liknande bensin eller liknande. Huruvida detta är sant är dock obekräftat. 

Vid vattnet står enorma yachter, sådana man bara ser i filmer - sagt utan att överdriva. På de stora båtarna har ägarna till och med personal! Det är alltså privata båtar vi snackar om.

I Monaco körs en gång per år Monacos grand prix. Ett av världens mest kända formel 1-lopp. Om du är det minsta motorintresserad så kan jag direkt rekommendera dig att åka hit. Jag reste hit med Go sport travel, de ordnade med både boende, biljetter och resan. Detta vill jag verkligen rekommendera eftersom det var så bekvämt att ha allting ordnat från början till slut. Själva loppet då förresten. Det var en helt fantastisk upplevelse. Otroligt mycket folk och seriöst, bilarna går så otroligt mycket fortare än de ser ut att göra när man ser det på TV. Fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar