tisdag 19 mars 2013

Nice

När jag var i Nice så skämtade jag på bästa Göteborgsmanér att jag hade det "nice i Nice". Och Nice är en riktigt härlig stad i södra Frankrike. Staden är inte jättestor men jättetrevlig. Egentligen liknar den ingen annan stad jag varit i förr och det är vad som är charmen.

Stadsplaneringen är lite lustig eftersom själva kärnan av staden ligger lite i en svacka och också härligt nära strandlinjen. Där vi bodde, bara någon kilometer därifrån, låg däremot beläget praktiskt taget rakt ovanför ungefär som på ett berg. Därför har dom en härlig slags spårvagnsfunktion som går upp och ned dagarna i ända. I stan finns lite allt möjligt, blom och växt-marknad, storslagna hotell, det världsberömda Massenatorget med sitt härligt asymmetriska 'golv', och dessutom har vi den nämnda stranden ett stenkast bort.

Och återigen blir det lite Göteborgshumor apropå  stenkast. Det som är speciellt med stranden i Nice är att stranden inte består, som man kanske skulle kunna tro, av fin mjuk sand. Stranden består av vad som ser ut som rullstenar. Inte speciellt skönt att ligga ned på, men unikt och härligt på sitt sätt. Något som är helt fantastiskt är att i eftermiddagssolen, nästan mot kvällningen, gå längs strandpromenaden. Inte bara är det otroligt skönt och avkopplande, men samtidigt kan man beskåda alla människor som åker roller blades, jonglerar eller varför inte släpat ut sin elgitarr med förstärkare och för allmänhetens beskådan plinka på någon hemsnickrad låt. Härligt var ordet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar