torsdag 20 juni 2013

Camping

Från det fantastiska Costa Rica gör vi ett jättekliv tillbaka till Sverige. Om det är ebb i reskassan finns inga möjligheter att göra härliga drömresor - man får helt enkelt hålla sig på hemmaplan. Det finns så mycket vackert också i Sverige och om man inte enbart är ute efter sol och bad kan man planera en semestervecka i Sverige.

Vårt tips denna gång är Höga Kusten. Hela Norrlandskusten är mycket vacker och här finns mycket att uppleva, men allra vackrast är kanske Höga Kusten. Det är lite osäkert var Höga Kusten börjar och var den slutar, men man brukar räkna med att den magiska kustremsan börjar i trakterna kring Kramfors och sträcker sig ända upp till Örnsköldsvik. Om man har husvagnen eller tältet med sig kan vi tipsa om fina campingar vid Skuleberget och i Mosjön. Mosjöns Camping ligger vid en liten sjö och är mycket fridfull även om den inte ligger långt från E4:an. Det kan vara enkelt att stanna till vid denna fina lilla camping på väg norrut.


Höga Kusten är känd för sina brant stupande berg mot havet. Naturen är mycket dramatisk och vid Skuleberget lite norr om Docksta finns många möjligheter till spännande vandringar och bergsklättring. Skuleberget sägs ha varit en hemvist för rövare. En bra bit upp på berget finns en spännande grotta där rövarna skall ha bott. Det går att vandra upp till grottan med barnen. Trappstegen är dock många så ta god tid på er och ta gärna med lite frukt eller annat mellanmål. Den som är mer våghalsig kan försöka sig på att klättra uppför berget. Om man inte orkar ta sig ner på samma sätt som man tog sig uppför berget kan man istället välja att åka linbana ner på andra sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar