torsdag 20 juni 2013

Costa Rica

Om man är ute efter att resa till en ort eller ett land med de mest underbara stränder, fantastiska salta bad eller ett otroligt naturliv så är det Costa Rica man skall välja som resmål.

Costa Rica är ett resmål som inte är så känt för oss nordbor. Efter att ha ägnat många år åt resor till Kanarieöarna och Mallorca söker vi oss nu längre och längre bort. Inget ont om Mallorca och Kanarieöarna - det är rena, varma och välkomnande länder. Men, nu vill vi uppleva mer. Många människor reser under vintern till Thailand, men vi vill tipsa om Mellanamerika nu.


Costa Rica är ett mycket långsmalt land som i norr gränsar mot Nicaragua i norr och Panama i söder. Det går enkelt att med flyg göra utstickare till dessa länder. Man kan för inte allt för dyr peng hyra ett privatplan för att göra en dagsutflykt. Costa Rica gränsar mot bägge våra stora hav: Atlanten och Stilla havet. Om vi får ge ett råd så är det att boka ett hotell på Stillahavs-kusten. Här finns de allra härligaste stränderna och området är på inga vis överbefolkat. Om man reser lite söderut kommer man att kunna hitta stränder som i princip är folktomma. Havet är helt underbart och att kliva ner i det salta vattnet med de fantastiska vågorna är en upplevelse utöver det vanliga. Om du ändå vill besöka Costa Ricas kust mot Atlanten kan du boka en flygtur som inte kostar speciellt mycket. Det är ingen lång sträcka mellan Atlanten och Stilla Havet i Costa Rica.

Djurlivet är otroligt rikt och det är det som är Costa Ricas sevärdhet. Här finns inte ståtliga byggnader, muséer eller andra "normala" sevärdheter som vi skrivit om i många av våra andra tips. Costa Rica är i stor sett en djungel och här kan man se många djur man inte annars ser annat än på stora djurparker. Besök gärna nationalparken Tortuguero när du besöker Costa Rica. Här finns ett fantastiskt urval av djungelns djur.

Det är kanske inte helt lätt att själv boka en resa till ett så avlägset land och därför vill vi tipsa om Swetours. Detta företag har i flera år arrangerat paketresor till detta land och reseledarna är svenskar som är bosatta i landet. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar