onsdag 29 oktober 2014

Bästa skidorterna i Sverige

Det var ett tag sedan vi var här och skrev. Det ber vi om ursäkt för. Nu är vi tillbaka och det kliar i fingrarna att skriva av sig om allt spännande man kan hitta i världen. Idag tänkte vi fokusera på det kära hemlandet och berätta vilka orter du ska åka till om du vill åka i de bästa backarna.


Åre

För många familjer och kompisgäng är ett årligt besök till Åre en tradition som man vägrar att svika. De har delat upp sina fantastiska backar så att alla kan få den bästa upplevelsen när de åker. För barnen finns Björnen som har restauranger på lämpligt avstånd. Vill man åka i ett lugnt tempo kan man besöka Duved. Där samlas både proffs och amatörer. Edåsdalen är skyddad från väder och vind så man kan alltid åka här. Det finns elva nedfarter att välja mellan. På Gruvbacken finns pisterna och ett offpistområde. Här ligger även skidskolan och skiduthyrningen. Uthyrning av skidor kan bli kostsamt, vart man än åker. Är man van åkare är det en bra investering att köpa alpina skidor istället för att hyra dem.

Åre erbjuder även en hel del shopping, om man blivit lite öm efter en dag i backen och vill vila lite. De finns många butiker som fokuserar på sport, fjällinspirerad inredning och hantverk. Men så klart kan man även hitta kedjebutiker och modeshoppar.

Sälen

I Dalarna ligger ännu en otrolig skidort, Sälen. Det är här som Vasaloppet tar plats men man behöver inte gilla längdskidåkning för att resa dit. Det finns flera boendesätt. För en bekväm semester kan man boka in sig på hotell. Vill man njuta av fjällvärlden så mycket som möjligt kan man istället hyra en stuga och laga sin egen mat.

På deras informationssida kan man boka skidor direkt och även få lite rabatt. Dock hänvisar vi til det vi skrev ovan. Köp hellre egna skidor än att hyra ett par år efter år.

I Sälen kan man ta skidlektioner oavsett ålder och erfarenheter. Vill man ha mycket hjälp eller känner sig nervös kan man boka i en privatlektion. Annars anordnas större lektioner där man kan fokusera på olika stilar: carving, snowboard, new school och telemarkteknik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar